Rødbedesalat med sorte linser

Ingridenser:

  • 1 dåse belugalinser 
  • Ca. 250 g (kogt) rødbede
  • 1 æble 
  • 1 håndfuld hakket valnødder eller hasselnødder
  • 1 håndfuld persille
  • 3 spsk. Hasselnøddeolie 

Fremgangsmåde:

Start med at koge rødbederne med skræl (ca. 45 min.) de skal være møre, men stadig have bid. Når de er kogt, hældes vandet fra og skindet tages af under løbende koldt vand.

  • Dræn linserne og skyl dem, placer dem på fadet
  • Skær æble og rødbeder i tern, og hak valnødderne.
  • Placer rødbeder og æbler oven på linserne.
  • Drys hakkede nødder og persille over 
  • Top med hasselnødeolie og lava salt.

Lækker salat til fek.s falafel.

Tip: Hvis du har en rest kål eller salat kan du komme det med linserne i bunden af salaten.

Du kan købe for kogte rødbeder, det gør det lidt nemmere.

Hvorfor linser:.

Linser har et energiindhold på 1430 kJ/342 kcal per 100 g og er meget rige på proteiner og kostfibre og fattige på fedt. 

De indeholder B-vitaminer, og mineraler som kalium, fosfor, jern og zink.

Frøbomber fra SPIREKASSEN

Frøbomber fra spirekassen er til dig der er vild med selvforsyning. 
Du kan dyrke din egen salat og spiselige blomster i vinduskarmen eller på altanen, hvis du ikke lige har have og drivhus. Find udvalget af frøbomber til salatskålen HER

 

Vi er vilde med de små spirer, som børnene også har stor glæde af at være med til at så og følge, helt fra bombe til tallerken.

 

Frøbomben er 100% organisk og produceret med fokus på bæredygtighed. Den består af lækker kvalitetsmuld godkendt til økologisk dyrkning, dansk ler og en unik blanding af frø. Spirekassens frøbomber er specielt udviklet med fokus på biodiversitet altså forskellige. Hver frøbombe er håndlavet så de er hver for sig helt unikke.

  1. Vælg et godt voksested. Det kan være i en potte med jord i vindueskarmen, altankasse eller i drivhuset. Husk skal være sollys om dagen og ikke frost. Hvis du planter din frøbombe i en potte skal den mindst være 12 cm i diameter.
  2. Læg din bombe oven på jorden og vand den godt. Kig til den hver dag og vand den, så jorden holdes fugtig.
  3. Giv tid og kærlighed. Efter 1 til 2 uger vil du se de første spirer. Dog er det meget individuelt så læs den medfølgende vejledning.

Se spirekassens spændende udvalg af frøbomber HER 

God fornøjelse med dine spirer!

Nem protein salat

2-3 personer

Kan bruges til frokost, aften og madpakke.

Du kan købe de sorte bønner på dåse, eller du kan koge en stor portion og fryse ned i flere små, så du altid har ved hånden:-)

1,5 dl. Sorte bønner
1,5 dl. Edamame bønner, frost
1 lille bakke cherry tomater
1 avokado
1 spsk. Sesam
1 spsk. Sort sesam
Evt. purløg eller rødløg

Drys med salt 

Bland alle ingredienser i en skål.

 Serveringstip:

Jeg lavede en portion kikærtepandekager og en hurtig pesto med basilikum, persille, hvidløg, hampefrø og vores milde olivenolie

Et dejligt grønt og protein fyldt måltid!

Salat med spinat, kål, appelsin og chokolade

Endnu en lækker salat med den magiske kombination af appelsin, kål og chokolade.
En salat børnene elsker, at få i en lille skål ved siden af til maden.

Du kan faktisk vælge mellem flere toppings til denne salat. Vi brugte olivenolien med appelsin, men chokolade eller pistacie olien havde også været et hit. Så hvad du lige har, eller har lyst til.

Tilbehør til ca. 2-3 portioner

ingredienser: 

1 lille pose spinat, skyllet og klar
1/2 rød spidskål
1 appelsin og saft
2 stykker chokolade 70% ( Rema har en lækker øko)
1 håndfuld tranebær (sødet med æble)
1 håndfuld salte mandler
Olivenolie med appelsin
eller
Olivenolie med Chokolade
salt, skovsyre eller anden krydderurt til slut.

Lige nu 10% på olier og toppings! Brug koden “sommertoppings”

Fremgangsmåde:

1: Placer spinat og kål på et fad
2: Fileter appelsin, og brug overskydende saft over salaten.
3: Kom olien, og appelsinen over salaten
4: Hak mandler og chokolade
4: Fordel tranebær, mandler, chokolade over salaten
5: Et drys salt og lidt friske krydderurter

Velbekomme – og lad os høre fra dig hvis du prøver en af vores opskrifter og eller toppings 🙂

 

 

Grøn salat med nektarin og rabarber

En dejlig sommer salat, med smag af surt og sødt og knasende lækre hasselnødder. Smagen toppes med hasselnøddesolie, hvid skøn balsamico glace og den lilla blåbærsalt.

Brug den som tilbehør til de skønne sommermåltider.

Skift evt. rabarber ud med ribs hvis det lige er det du har i haven lige nu.

Idag er der 10 % på HELE shoppen – brug koden “SOMMERTOPPINGS”

Ingredienser: 

3-4 personer.

En god portion blandet grønt, Spinat, kål og hjertesalat havde jeg blandet her.
2 nektariner
1 rabarber skåret tyndt på mandolinjern
1 håndfuld friske ærter
1 håndfuld ristet hasselnødder
Hasselnødeolie
Hvid balsamico glace
Blåbær salt

Fremgangsmåde:

Rist hasselnødderne på en lille pande
Skyl og hak det grønne salat, placer det på et stort fad eller en skål.
Skær nektariner og rabarber og bælg ærterne, fordel det over det grønne salat.
Hæld hasselnøddesolie og balsamico hen over salaten.
Hak de ristede nødder og fordel over salaten
Drys med blåbær salt og server.

Tomat salat med grape

Tomatsalat med grape

En let og lækker tomat salat med et syrligt indspark fra Grape eller Ribs.
Forholdsvis nem at lave, og du slipper for at bakse dressing sammen, ved hjælp at balsamico glace og basilikum olie der giver så meget smag.

2 – 3 personer, tilbehør

Ingredienser:

2 håndfulde Spinat
1 bakke mindre tomater, gerne forskellige farver og former
1 grape, eller ribs
1 håndfuld oliven
2 forårsløg, brug også det grønne
1 håndfuld pinjekerner, ristet
Frisk Basilikum til pynt, kan undlades
3 spsk. Basilikum olie
Balcamico glace med citron
Lavasalt

Fremgangsmåde:

  1. Fordel spinat på et fad.
  2. Skær tomater, grape og forårsløg, og fordel over spinaten.
  3. Olie, balsamico glace og salt kommes over salaten
  4. Fordel til sidst oliven og ristet pinjekerner og basilikum blade over salaten og server.

Grønnere Fast Food

Grønnere Fast Food.

Når vi afholder vores workshops, møder vi mange der sidder fast i vaner, men ellers gerne vil have mere grønt ind i hverdagen.

Herhjemme ligger det efterhånden ret meget i rutinen, at snige grønt ind, også de dage hvor vi er ude i Fast Food.

I går delte min mand og jeg en fiskeplatte fra Boutique Fisk, lige til at spise som vi havde hentet den.
Jeg brugte alligevel lige 5 minutter på at skære tomat, avokado og kål, og fandt nogle oliven som vi spiste til. Det havde været nemt at spise platten uden det grønne, og så var der måske bare blevet spist mere fyld, som brød eller andet?

Her deler jeg et par hurtige løsninger fra vores liv.

Den mere børnevenlig fast food:

  • Pizza, serveres med et fad snack grønt (kan også sættes på bordet inden pizzaen kommer)og/eller eller søde kartofler/rodfrugter i ovnen.
  • Wok kan bestilles med ekstra grøntsager, og serveres med blomkåls ris.
  • Durum rulle med falaffel, den er et hit på farten.

Den hurtige tilbehør for hele familien:

  • Snittet kål med lidt pistacie olie og måske lidt hampefrø eller sesamfrø.
  • 1/2 avokado med citron og Lavasalt 

Hvis du kunne bruge inspirationen, eller har lyst til at dele fra din egen hverdag, så kommeter gerne herunder:-)

Med ønsket om en dejlig weekend.

Christina

Nye datoer for vores Grønne Workshop i August og September. Læs mere her

Grøn frisk salat med Basilikum olie og hvid balsamico

3-4 portioner:

Ingredienser:

  • 1 pose blandet salat fra supermarked
  • Evt. en håndfuld hvid kål
  • 1 dl. grønne ærter
  • 1 Avokado
  • 3 skiver hvid melon i tern
  • 2 forårs løg
  • 1 håndfuld ristet pinjekerner
  • Frisk basilikum
  • Basilikum olie – Find den her Olivenolie med Basilikum 250ml
  • Hvid Balcamico glace – Find den her Balcamico glace hvid
  • Lava salt – Find den her Lava salt  90g

Fremgangsmåde:

  • Rist pinjekerner
  • Kom salat og kål på fadet.
  • Bælg friske ærter eller tø op fra frost
  • Skær avokado, melon og forårs løg ud
  • Placer alt på fadet og top med basilikum olie, hvid glace og til sidst frisk basilikum og lava salt.

Nem salat med kål, asparges, bær og topping

2 portioner

2 håndfulde sommer spidskål
1 håndfuld kinakål eller spinat
4-6 Asparges
1 håndfuld blåbær
1 håndfuld hindbær
2 spsk. hakket pistacie kerner (gerne ristet og saltet)
Purløg eller anden krydderurt du lige har ved hånden.
2-3 spsk. Pistacieolie
Hindbær balcamico glace 

Fremgangsmåde:
Hak kålen (eller køb den færdig snittet i supermarked) og skær asparges. Fordel det på fadet, og top med bær, nødder, krydderurt og kombinationen af Pistacieolie og Balcamico glace med hindbær 

Hjemmelavet is på 10 minutter

 

Hurtig og lækker is, nem at lave i foodprocessor eller en god blender.

3-4 portioner

1 pose frosne jordbær
1/2 pose frosne mango i tern
1 frossen banan
Saft fra 1/2 citron eller lime
1 tsk. vanille eller lidt vanille sirup
1/2 dl.Havredrik eller mandel, juster det efter behov, men pas på ikke at kom for meget i.

Blend og server straks i små skåle

Topping:
Cacao nibs  eller hakket mørk chokolade