Selv i den sde juletid vælger mange at spise sundere madvalg og disse julekugler er et bud på netop dette. De fyldt med julesmag og fibre og så indeholder de bælgfrugter, hvilket er med til at sikre en dæmpet blodsukkerstigning. At have et stabilt blodsukker kædes sammen med en anti inflammatorisk livsstil.
Ingredienser:
100g bløde dadler
1 ds butter beans eller kikærter uden for meget væske
80 g mandelmel eller hakkede mandler
1 spsk. rå kakaopulver
1 tsk. kanel
1/2 tsk. ingefær
1/2 tsk nelliker
1/2 kardemomme
1/2 dl kakaonibs
Fremgangsmåde:
Start med at at mal mandler til mel. Dræn bælgfrugterne for væske. Har du valgt dadler med sten, skal disse fjernes.
Kom dadler, kakaopulver, krydderier, mandelmel i foodprocessor, når det er kørt til en masse tilsættes kakaonibs og krer kun med meget kort medmindre man ikke vil have lidt knas effekt fra dem i sine kugler.
Form ca. 20-30 kugler og rul dem evt. i en topping. Topping kan være kokos, kakao, hampefrø, kakaonibs, hakkede nødder, spirulina eller rødbedepulver - alt efter smag. Skal det være ekstra lækkert kan kuglerne vendes i 70+% chokolade.
Opbevar den i en bøtte på køl, og brug dem til kaffen, madpakken eller som snack.
Hvis du ønsker ensartet størrelse på kuglerne, kan du veje dem inden de trilles.
Commentaires